Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatatási Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat április 29. és május 17. között várja az érdeklődőket az ország 19 városában Európa-napi rendezvénysorozat keretében. Budapesten a Szabadság-téren került megrendezésre az Európa-nap május 7-én.

fotó: Igazságügyi Minisztérium

A szervezők a nap folyamán koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, fotókiállítással, karrierbörzével várták a látogatókat, akik az esős idő ellenére idén is szép számban megjelentek.
A hagyományos Európa-napi futás során a versenyzőknek idén – Magyarország EU-csatlakozásának tizenharmadik évfordulójának tiszteletére – 13 km-es távot kellett teljesíteniük.

fotó: Igazságügyi Minisztérium

Számos uniós intézmény mellett a magyar Solvit-központ is jelen volt az eseményen. A munkatársak információkat adtak az érdeklődőknek a Solvit feladatáról és működéséről. A Solvit sátorban az érdeklődés idén is nagy volt, a vállalkozó szellemű látogatók kvízt tölthettek ki és a helyes megfejtésért a Solvitot népszerűsítő tárgynyeremények közül választhattak.

fotó: Igazságügyi Minisztérium

fotó: Igazságügyi Minisztérium