Jogharmonizációs adatbázis

A jogharmonizációs adatbázis webes megjelenítő moduljának segítségével publikált adattartalom és a webes felület rövid áttekintése.

Keresés a jogharmonizációs adatbázisban

A jogharmonizációs adatbázis webes megjelenítő moduljának keresőfelületén keresztül hozzáférhető adattartalom az Európai Unió jogának való megfelelés érdekében szükséges jogszabály-előkészítési feladatok teljesítéséről szóló 302/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet (Jhr.) 7. §.-ában előírt jogharmonizációs adatbázis tartalmán alapul. Ennek megfelelően tartalmazza - a notifikációs bejelentések, illetve a jogszabályokban szereplő jogharmonizációs klauzulák alapján - az egyes uniós jogi aktusok és az átültető/végrehajtó magyar jogszabályok közti jogharmonizációs relációkat (lezárt folyamatok), valamint a Jhr. előírásai alapján a tárcák által készített és egyeztetett végleges jogharmonizációs javaslatok alapján programozott jogharmonizációs célú jogalkotási folyamatok (nyitott folyamatok) adatait.

A felületen keresni az uniós jogforrás címben előforduló karaktersor (szó/szavak), az uniós jogforrás celex-száma, típusa, sorszáma, ill. évszáma alapján lehet. A beállított keresési feltételeknek megfelelő uniós aktusok vonatkozásában megtekinthetők azok alapvető adatai, valamint a kapcsolódó lezárult ill. folyamatban lévő hazai jogalkotási folyamatok adatai.

Mivel a magyar jogszabályok és az uniós jog közötti megfelelés tekintetében kizárólag a vonatkozó jogszabályok tartalmi vizsgálata alapján lehet megalapozott következtetéseket levonni, a jelen felületen hozzáférhető információk semmilyen jogi erővel nem bírnak, és azokból semmilyen jogi kötelezettségvállalás nem következik. A jelen felület pusztán tájékoztatási célokat szolgál. 

Menü

Főoldal

Navigáció