Hírek

Áruk piacra jutásának jogtalan korlátozása vagy tiltása esetén is segíthet a SOLVIT

Publikálva: 2021. április 30.

Az áruk kölcsönös elismeréséről szóló 2019/515/EK rendelet a SOLVIT által nyújtott problémamegoldó eljárást hozott létre azon gazdasági szereplők számára, akik részére közigazgatási határozattal megtiltják vagy korlátozzák termékeik piacra jutását határokon átnyúló helyzetekben.

Tovább a teljes cikkre

Online felmérés a területi ellátási korlátozások (TSC) témakörében

Publikálva: 2020. január 27.

Az Európai Bizottság a területi ellátási korlátozásokat (un. TSC) érintően tanulmány készítésére adott megbízást, amelynek keretében online felmérés indult a vállalkozások véleményének megismerése érdekében. Az angol nyelvű online felmérés 2020. január végéig érhető el a kiskereskedők, nagykereskedők és gyártók számára.

Tovább a teljes cikkre

25 éves az Európai Unió belső piaca

Publikálva: 2018. október 1.

Az Igazságügyi Minisztérium az Európai Unió belső piaca 25. évfordulója alkalmából mintegy száz fő részvételével konferenciát szervezett, amelynek fókuszában a SOLVIT bemutatása szerepelt.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a belső piaci eredménytábla

Publikálva: 2018. július 13.

A belső piaci eredménytáblát az Európai Bizottság évente teszi közzé, amely részletesen számba veszi a belső piaci tárgyú irányelvek tagállami átültetésével kapcsolatos kérdéseket, illetve az egyes belső piaci eszközök teljesítményét.

Tovább a teljes cikkre

Megszületett az uniós szabályozás a területi alapú tartalomkorlátozás tilalmáról

Publikálva: 2018. március 5.

A Tanács a Digitális Egységes Piaci Stratégia keretében 2018. február 27-én elfogadta a területi alapú tartalomkorlátozás, illetve a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő egyéb megkülönböztetéssel szembeni fellépésről szóló európai parlamenti és tanácsi rendeletet.

Tovább a teljes cikkre

Kiskereskedelmi Vállalkozások, kiskereskedelemben érintett Szervezetek, Hatóságok és Fogyasztók Figyelmébe!

Publikálva: 2017. szeptember 8.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt hirdetett a kiskereskedelmi szabályozással kapcsolatban a 2015-ben megjelent Egységes Piaci Stratégia keretében. A nyilvános konzultáció 2017. október 8-ig tart.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent az Európai Bizottság legfrissebb belső piaci eredménytáblája

Publikálva: 2017. július 19.

Az Európai Bizottság 2017. július 6-án tette közzé a legfrissebb belső piaci eredménytábláját.

Tovább a teljes cikkre

Fejtse ki véleményét az Európai Bizottságot belső piaci ügyekkel összefüggésben vállalkozásoktól történő információkérésére feljogosító új uniós tervezettel kapcsolatban!

Publikálva: 2017. május 25.

Az Európai Bizottság az Egységes piaci végrehajtási csomag részeként 2017. május 2-án nyilvánosságra hozta az Az Európai Bizottság által a vállalkozásoktól történő, az egységes belső piac működésével kapcsolatos információkérésének feltételeit rögzítő, az informális angol nyelvű elnevezéséből (Single Market Information Tool) röviden SMIT-ként ismert rendelet-tervezetet.

Tovább a teljes cikkre

Európa-nap Budapesten

Publikálva: 2017. május 9.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatatási Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat április 29. és május 17. között várja az érdeklődőket az ország 19 városában Európa-napi rendezvénysorozat keretében. Budapesten a Szabadság-téren került megrendezésre az Európa-nap május 7-én.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent az Egységes Piaci Végrehajtási Csomag

Publikálva: 2017. május 3.

A Bizottság az Egységes Piaci Stratégia keretében 2017. május 2-án közzétette az Egységes Piaci Végrehajtási Csomagot (Compliance Package). A csomag két jogalkotási kezdeményezésből (rendelet) és egy közleményből áll.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció