A Belső Piaci Stratégáról szóló következtetések és a szolgáltatási útlevél bevezetése volt az egyik fő témája a Versenyképességi Tanács ülésének.

A versenyképességért felelős miniszterek február 29-i brüsszeli ülésükön a Belső Piaci Stratégia kapcsán következtetéseket fogadtak el. A következetések a növekedés és a munkahelyteremtés szempontjából kiemelt területekre összpontosít, így a kis- és középvállalkozások támogatására, a start-upokra és az innovatív kezdeményezésekre, a szolgáltatások piacának kiaknázására valamint a hatékony végrehajtásra, a jogkövetés elősegítésére, ösztönzésére.

A vita fókuszában a szolgáltatási útlevél bevezetés állt. A Bizottság a szolgáltatási útlevéllel kapcsolatban nyilvános konzultációt folytat és hatásvizsgálatot is készít. A szolgáltatási útlevél egy harmonizált bejelentési keretet adna dokumentációs adatbázissal, ezzel is segítve az uniós piacra lépő szolgáltatók helyzetét. A dokumentációs adatbázis segítségével a már feltöltött dokumentumok folyamatosan elérhetőek lennének, így azokat egy új eljárásban nem lenne szükséges ismételten benyújtani.

A miniszterek üdvözölték a szolgáltatási útlevelet. Hangsúlyozták, az útlevélnek a már meglévő struktúrákon alapulva elektronikus úton kell működnie, a szolgáltatók önkéntes alapon vehetik igénybe az útlevelet és az útlevél nem okozhat a hatóságok számára felesleges adminisztratív terheket.